Podsumowanie warsztatów kulinarnych z Panią Martą Edmunds w ZSP NR 2 było nie lada gratką nie tylko dla uczniów szkoły, również dla gimnazjalistów, których szkoła gościła 18 marca. Spotkanie przybrało formę pokazu. Najlepsi uczestnicy szkoleń pod czujnym okiem uczestniczki programu Top CHEF przygotowali:
- grzanki z duxelle grzybowym, kozim serem i trybulą
- pumpernikiel z pieczoną kaszanką, żelem jabłkowym i czerwoną kapustą
- chleb razowy żytni z wędzonym łososiem, koprem włoskim, marynowanym w syfonie ogórkiem i majonezem grejpfrutowym.
Kulisy programu, drogę kariery zawodowej od Uniwersytetu Cambridge do restauracji „Lokal” w Łodzi i wiele innych ciekawostek, Pani Marta zdradziła przybyłym gościom w tracie, gdy uczniowie szkoły tworzyli finger food-y.
Zwieńczeniem spotkania była degustacja powstałych mini zakąsek oraz podziękowania sponsorom, którzy swoją obecnością uświetnili spotkanie:
- Panu Stanisławowi Fila - Prezesowi Zarządu Klubu Sportowego Lechia
- Panu Ryszardowi Miksa - FH „Aleksandra”
- Państwu Jędrzejewskim PU „Posejdon” Spółka cywilna M.A.N. Jędrzejewscy
- Panu Piotrowi Kaczmarczykowi Handel Hurtowy i Detaliczny Kaczmarczyk Piotr
Droga do kariery Pani Marty po raz kolejny udowodniła nam wszystkim, że warto mieć pasję i marzenia, które mogą się spełnić jeśli tylko mamy odwagę wytrwale za nimi podążać.
DZIĘKUJEMY
Napisz komentarz
Komentarze