W piątek 18 października do kulinarnej rywalizacji staną w Tomaszówku mistrzowie i adepci szlachetnej sztuki przyrządzania dziczyzny. Zgodnie z przyjętą tradycją przeprowadzone zostaną trzy konkursy: Konkurs Kulinarny Profesjonalistów, Konkurs Kulinarny Pasjonatów oraz Konkurs Kulinarny Młodych Talentów. Wzorem lat ubiegłych nie zabraknie także Konkursu Nalewek Myśliwskich. Wydarzeniom tym towarzyszyć będą pokazy kulinarne a niewątpliwą atrakcją dla wszystkich będzie wspólne pieczenie dzika w tradycyjnym piecu chlebowym.
Drugiego dnia Festiwalu zapraszam Państwa do Spały, gdzie odbędzie się podsumowanie nie tylko bieżącej, ale i wszystkich poprzednich edycji Festiwalu Kulinarnego. Do udziału i wspólnego smakowania dziczyzny zaprosimy uczestników i laureatów konkursów z lat ubiegłych.
Tegorocznemu Festiwalowi Kulinarnemu „OSWAJAMY DZICZYZNĘ” towarzyszyć będzie promocja książki poświęconej dziczyźnie i tradycyjnej kuchni myśliwskiej. Jej autorem jest właściciel firmy „PROVINCJA” Krzysztof Lechowski. Przewidziane są spotkania autorskie, podczas których będzie można bliżej zapoznać się z tematyką publikacji.
Drugi dzień Festiwalu oraz jubileusz dziewięćdziesięciolecia Polskiego Związku Łowieckiego, będą również okazją do degustacji 9 pieczonych dzików. Na wszystkich smakoszy podczas Hubertusa Spalskiego czekać będzie także trzy tysiące porcji pysznej myśliwskiej strawy, przygotowanej na oczach widzów w ogromnym kotle.
Zgłoszenia do Konkursów Kulinarnych oraz Konkursu Nalewek w postaci wypełnionych formularzy można nadsyłać do 10 października 2013 r. na adres [email protected]. Formularze pobrać można ze strony internetowej www.provincja.pl, zakładka „Współtworzymy” oraz ze strony www.hubertusspalski.pl
Napisz komentarz
Komentarze