Swoją pracę zaczynał jako barman w zakopiańskim kompleksie gastronomicznym „Morskie oko”. Potem został kierownikiem gastronomii w ośrodku wypoczynkowym „Magellan” nad Zalewem Sulejowskim. Martwi go powolna degradacja zbiornika, na którym kiedyś zdobywał żeglarskie patenty. Lubi aktywny wypoczynek i kontakt z przyrodą. Przywrócenie tych terenów turystom, wczasowiczom i żeglarzom, to jego wielkie marzenie.
Z wykształcenia jest magistrem inżynierem technologii żywienia. Swoje zawodowe pasje realizował w branży turystycznej, hotelarskiej i gastronomicznej. Teraz zarządza łódzką „Esplanadą”. W pracy zawsze stawia na ludzi. Uważa, że sukces może zapewnić tylko dobrze dobrany, zgrany zespół. Chciałby, aby młodzi tomaszowianie mieli takie same szanse rozwoju zawodowego, jak ich rówieśnicy z dużych aglomeracji.
Na życie naszego miasta i powiatu patrzy z pozycji menedżera (ciągle myśli, co by tu jeszcze ulepszyć, poprawić) i społecznika (jest członkiem Powiatowej Rady Zatrudnienia). W życiu rodzinnym jest tradycjonalistą. Lubi niedziele pachnące rosołem i ciastem drożdżowym. Jego żona, Agnieszka Drzewoska-Łuczak, pomaga konsumentom z naszego powiatu. Wśród znajomych i najbliższych Pawła królują „arbuzy”. To oni przekonywali go aby startował w wyborach samorządowych.
Dobre decyzje są jak wino – potrzebują czasu, żeby dojrzeć. Paweł też potrzebował czasu, żeby zdecydować się na kandydowanie do Rady Powiatu. Jego atuty to profesjonalizm, zaangażowanie i spokój działania. Wiemy, że jeśli dostanie mandat radnego, będzie sprawował go najlepiej jak potrafi. Nas już przekonał.
Rodzina i przyjaciele
******
Przypominamy, że wciąż możecie wybierać najlepszego radnego Rady Miejskiej kadencji 2006-2010. Obecnie w naszym rankingu prowadzą Wacława Bąk, Mariusz Węgrzynowski i Cezary Żegota.
Komitety wyborcze oraz kandydaci na prezydenta miasta i radnych mogą publikować na łamach portalu swoje oświadczenia, komunikaty i deklaracje ideowe w sposób całkowicie bezpłatny.
Napisz komentarz
Komentarze