Pieczesz...
Piekę, bo to mi sprawia przyjemność a najbardziej lubię jak moi goście są zadowoleni i najedzeni. Uwielbiam zapach ciasta drożdżowego, jest boski. Polecam w szczególności z owocami, jakie tylko są pod ręką w danej chwili.
Używasz...
Używam wyłącznie naturalnych składników, tak jak śmietany czy jaj z wybranych sklepów..
Przepis na udany wypiek?
5 miarek chęci, 5 zdolności, 5 pasji plus solidny kawał serducha. Wstrząsnąć, wymieszać z odpowiednimi produktami, dodać szczyptę cierpliwości i pyszne ciasto gotowe.
Najbardziej nietypowe zamówienie?
Było ich mnóstwo , każdy tort jest wyjątkowy bo robiony dla jubilata.
Największe dotychczasowe wyzwanie?
To tort weselny ,był ogromny i ubrany kwiatami a nietypowe było to że wiozłam go bardzo daleko. To dopiero było wyzwanie.
Pieczesz nie tylko ciasta....
Tak zajmuję się też cateringiem na wszelkiego rodzaju przyjęcia. Obsługa kompleksowa.
Twoje wypieki to nie tylko zmysł smaku, zapachu, ale także estetyka i nietypowe kształty.
Uwielbiam wyzwania i nietypowe zamówienia. Ostatnio robiłam tort w kształcie auta, lalki Barbie, piłki, boiska. To bardzo wciągające.
Dzień, w którym zaczęłaś piec?
To dzień kiedy pierwszy raz zrobiłam tort inny od pospolitych na urodziny mojego syna Wiktora. Był to mały fiat o dużych rozmiarach. Mimo tak dużych gabarytów został zjedzony w całości a wszyscy goście byli nim zachwyceni.
Nie lubisz..
Trudno jest napisać czego nie lubię, chyba tego jak ktoś mnie obserwuje w kuchni. Lubię samotność w trakcie pieczenia tortów, ale kiedy gotuję to towarzystwo jest wskazane ,a jak pomagają mi dzieci to obiad zrobiony jest w mgnieniu oka.
Konserwanty, polepszacze smaku itp...
To wszystko nie ma u mnie racji bytu, nie truję ludzi.
Sposób na chandrę Agnieszki Burian?
Mój prywatny sposób na chandrę to lampka wina w dobrym towarzystwie i oczywiście babeczka z ajerkoniakiem, polecam, są wspaniałe.
Napisz komentarz
Komentarze