W związku z tym wprowadzamy następujące zasady bezpiecznej obsługi klientów przy zachowaniu podstawowych zaleceń Głównego Inspektora Sanitarnego:
- Dopuszczamy możliwość sprzedaży produktów rolnych na co drugim miejscu rezerwacyjnym z zachowaniem co najmniej 2 metrów odległości między stanowiskami.
- Przy stoisku mogą znajdować się 3 osoby w kolejce. Prosimy zachować bezpieczną odległość – ok. 2 metrów ‒ od innych osób.
- Sprzedający są zobowiązani do stosowania rękawiczek jednorazowych oraz środków dezynfekujących. Rękawiczki oraz środki dezynfekujące winny być dostępne również dla klientów.
- Produkty powinny być podawane i pakowane przez sprzedającego, tak aby ograniczyć kontakt klienta z żywnością.
- Po każdym kontakcie z pieniędzmi sprzedający zobowiązani są zdezynfekować ręce.
- Sprzedaż na targowisku odbywać się będzie od poniedziałku do soboty w godz. 7-14.
Zwracamy się do Państwa z prośbą o bezwzględne zastosowanie się do powyższych rekomendacji.
Podstawa prawna: Regulamin Targowisk Miejskich w Tomaszowie Mazowieckim § 21 ust. 1 i 2 (Uchwała nr XXXI/263/2012 Rady Miejskiej Tomaszowa Mazowieckiego z dnia 30 października 2012 r.)
Napisz komentarz
Komentarze