Gigantyczna różnica
Generalnie rzecz biorąc, sporo osób jest zdania, że w mleku nie ma nic wartościowego, a im ktoś jest starszy, tym mniej mleka potrzebuje. Modne jest w końcu odchodzenie od wszystkiego, co związane z szeroko rozumianym nabiałem i wyrobami zawierającymi w swym składzie mleko. Popularne stały się w pewnym momencie również artykuły spożywcze pozbawione laktozy, jednak Colostrum a mleko w jego klasycznej postaci to dwie zgoła odmienne kwestie.
Warto mieć świadomość, iż prawdziwa siara wysokiej jakości posiada w swym składzie przeszło dwieście pięćdziesiąt rozmaitych, istotnych dla ludzkiego zdrowia składników i makro- oraz mikroelementów. Wystarczy zaledwie parę dób po porodzie, aby siara zaczęła dynamicznie przekształcać się w „zwykłe” mleko, mające w swej zawartości już znacznie mniej wspomnianych substancji aktywnych biologicznie. W szczególności, Colostrum aż kipi od soli mineralnych, a także ingredientów białkowych i witamin.
Widoczne efekty
Bez żadnych wątpliwości regularne fundowanie organizmowi siary jest równoznaczne z ogromną ilością korzyści zdrowotnych. Po pierwsze, zwiększa się odporność i człowiek jest mniej podatny na negatywne działanie infekcji, stany zapalne czy też przeróżne wirusowe dolegliwości. System immunologiczny tworzy w pewnym sensie barierę osłaniającą i buduje płaszcz ochronny.
W Colostrum znajduje się wiele wartości odżywczych, wiec dobrze aby na tego rodzaju suplementację zdecydowały się osoby mające kłopot z anemia, niedożywieniem, a nawet anoreksją. Dodatkowo, jest to świetna forma wsparcia organizmu wyczerpanego długotrwałą antybiotykoterapią. Jeszcze jedna kwestia to białka znajdujące się w siarze, jakie przydają się do uregulowania mikroflory jelitowej i przyczyniają się do szybszej regeneracji tkanek oraz łatwiejszego gojenia się wszelakich ran.
Dodatkowo, siara znakomicie sprawdza się jako naturalna forma napędzania do pracy – zwiększa siły witalne, bez skutków ubocznych. Normalizacja środowiska jelitowego z kolei pozwala na to, aby wyzbyć się rozmaitych dolegliwości natury gastrycznej.
Napisz komentarz
Komentarze