Skąd pomysł na prowadzenie pizzerii?
Kiedyś pracowałem w takim lokalu, więc wiem jak go prowadzić.
Dziś Party Pizza kiedyś Gruby Benek
Tak, rzeczywiście kiedyś byliśmy Grubym Benkiem. W momencie, gdy zmienił się właściciel zaproponowano nam takie warunki współpracy, na które nie mogliśmy się zgodzić. Party Pizza to nic innego jak ''Benki'', które wyszły z sieci. Założyliśmy własną wewnętrzną sieć. Bardzo wielu klientów myśli, że przenieśliśmy się na inną ulicę tymczasem my nadal jesteśmy na ulicy Piekarskiej, zmieniliśmy tylko nazwę.
Jak długo trwa nauka wyrabiania ciasta, które chyba w pizzy jest najważniejsze?
Około 2-3 tygodni. Natomiast sztukę wyrabiania ciasta doskonali się cały czas.
Przepis na dobrą pizzerię, taką do której chce się wracać?
Przede wszystkim należy włożyć dużo serca, chęci oraz pracy. Mamy nadzieję, że nasz lokal taki właśnie jest, gdzie z przyjemnością spędza się czas zajadając pyszną pizzę. To jest nasza firma, rodzinna. Sami robimy pizzę, dbamy by ciasto było jak najlepsze, jak najlepiej wyglądało i smakowało. Kochamy to, co robimy a klient jest dla nas najważniejszy.
Jaka pizza cieszy się największą popularnością?
Tradycyjna czyli ser, szynka i pieczarki. Nie brakuje również osób, które zamawiają bardziej skomplikowane kombinacje.
Najdziwniejsza zamówiona pizza
To było połączenie ananasa z ostrym peperoni i kombinacja: szynka, tuńczyk, ananas. Wbrew pozorom walory smakowe rewelacyjne.
Czasami warto zaryzykować i zmienić swoje przyzwyczajenia kulinarne?
Jak najbardziej. Warto sięgać po nowe smaki, warto kombinować ze składnikami. Często jest tak, że jesteśmy wierni jednym składnikom unikając drugich i pozbawiamy się nowych doznań smakowych.
O smaku nie przesądzają tylko składniki, również kolejność ich podania.
Zdecydowanie, każdą pizzę z tych samych składników można zrobić na 8 sposobów i każda będzie smakowała inaczej. Powodem tego będzie zmiana kolejności ich nakładania. Np. pieczarka pod serem będzie wilgotna co spowoduje, że ciasto będzie bardziej miękkie, natomiast pieczarka na górze będzie bardziej wysuszona i juz mamy inny smak. Podobnie jest z innymi składnikami.
Czy klienci zauważają tę różnicę i składając zamówienie decydują o kolejności składników?
Tak oczywiście, zdają sobie sprawę z tego faktu. W swoim menu mamy kilka propozycji, ale wolimy , gdy klient sam sobie komponuje bo to on wie najlepiej co chce zjeść, na co ma ochotę. Każda pizza jest inna a my staramy sie robić ją jak najlepiej by klient był zadowolony.
Przychodząc do Was klient może liczyć na ciepłe przyjęcie, fajną atmosferę. Na coś jeszcze?
Na pewno na gwarancję oryginalnych produktów. Ser to jest ser a nie produkt seropodobny, salami to salami a mozarella to mozarella. Poza tym stawiamy na świeże produkty. Codziennie sami robimy sosy: pomidorowy i czosnkowy z naturalnych składników. Codziennie ścieramy świeży ser, pieczarki. Większość produktów kupujemy w Tomaszowie w takich ilościach by one nie zalegały w magazynie. Zakupy robimy na bieżąco.
Porozmawiajmy o promocjach.
Jeśli klient zamówi pizzę w lokalu dostaje kartę stałego klienta, z którą każda pizza jest z rabatem, dziewiąta pizza jest połowę tańsza a dziesiąta gratis. Są jeszcze 10-procentowe upusty na dużą pizzę, zamawiając średnią pizzę drugą klient może zamówić za połowę ceny a zamawiając dwie średnie trzecia będzie gratis. Można też zamówić pizzę dzieloną na połowy czyli na jednej połowie jest jeden składnik a na drugiej połowie inny. Ale lepiej jest zamówić dwie średnie ponieważ cena w zasadzie ta sama, ale więcej składników.
Godziny otwarcia?
Lokal czynny jest do 1.30 w nocy natomiast w weekendy do 2.30
Można zorganizować u Was imprezę?
Oczywiście, można sobie wcześniej zarezerwować stoliki. Nie ma problemu z przyniesieniem ciast, tortów. Zamówione pizze albo wychodzą z pieca w momencie przybycia gości albo właśnie wchodzą do pieca. Natomiast nie jest to na zasadzie wynajęcia całego lokalu ponieważ nie możemy się zamykać na innych klientów. Pizzę można zamówić telefonicznie z dostawą do domu, więc pizzeria musi normalnie pracować.
Jakie atuty posiadacie oprócz tych najważniejszych już wymienionych?
Nie ma problemu z przyjściem z własnym napojem, nie robimy z tego afery, nie wypraszamy gości tylko dlatego, że napój nie został kupiony u nas. Poza tym jest ogródek jeśli ktoś lubi konsumpcję na świeżym powietrzu. Pomyśleliśmy również o najmłodszych zaopatrując lokal w specjalne krzesełko do karmienia.
Krótka charakterystyka klienta?
W Tomaszowie są bardzo kulturalni klienci, którzy zawsze witają się po wejściu, po zjedzeniu dziękują i nawet talerz po sobie odniosą. To nie są gesty wymuszone i to jest w tym najmilsze. Nie ma tej wielkomiasteczkowej maniery, gdzie my sprzedawcy traktowani jesteśmy jak powietrze. Bardzo lubię Tomaszów i Tomaszowian właśnie ze względu na dużą kulturę osobistą.
Nie pozostaje mi nic innego jak podziękować za rozmowę i potwierdzić powyższe informacje. Czytelników, którzy chcą sie przekonać o smakowych walorach opisywanej przez nas pizzy zapraszamy do Party Pizza na ulicy Piekarskiej. Życzymy smacznego:-)
Dla naszych czytelników, którzy wymyślą ciekawy slogan reklamowy dla pizzerii mamy duże pizze od "Partypizza" gratis.
Zachęcamy restauratorów i wszystkie osoby prowadzące dzialalność gastronomiczną do współpracy w ramach tworzonego serwisu Szef kuchni Poleca.
Napisz komentarz
Komentarze